Geopark Hondsrug Classic 2020

Datum·zondag 4 oktober 2020
Gebouw
't Nije Hemelriek
Adres
Houtvester Jansenweg 1
9462 TB Gasselte
Aa en Hunze, Nederland
MTB Wedstrijd
Informatie
De Hondsrug Classic is een van de grootste mountainbike evenementen waarbij alle categorieen in een wedstrijd starten. Van ervaren wedstrijdrijders tot en met de recreant en liefhebber. Vanaf 1997 tot en met 2011 werd deze klassieker jaarlijks in oktober georganiseerd en hebben vele bekende mountainbikers deelgenomen evenzo vele liefhebbers deze wedstrijd door de Staatsbossen van Gieten gereden. Jansen Event-Sportmanagement heeft het initiatief genomen om de Hondsrug Classic nieuw leven in te blazen. Sinds 2014 onder de nieuwe naam: Geopark Hondsrug Classic. Op zondag 4 oktober wordt de 7e editie van de Geopark Hondsrug Classic verreden vanaf het Nije Hemelriek in Gasselte.

Corona update:
Dit jaar kunnen we helaas niet met z’n allen tegelijk starten. Om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen zullen we in blokken gaan starten.

Route en verzorging:
De route is ongeveer 65 km en bestaat uit 3 lussen die 2 keer verreden wordt. Er kan gekozen worden om 1 ronde van 3 lussen te rijden, maar dan doe je niet mee in het klassement. Uiteraard ligt er dan wel een herinnering voor je klaar. Via de website is de route te zien. Het is niet toegestaan om op een cyclocross fiets deel te nemen aan de wedstrijd. Codagex verzorgd voor alle deelnemers voeding en een sportreep van Win2 Sportvoeding. Bij de start is er de mogelijkheid je bidon te vullen met voeding en halverwege de route is er verzorging aanwezig met voeding en sportrepen.

De stuurbordjes voor deelnemers die voor 14 september zijn ingeschreven worden thuis gestuurd, zij zullen het bordje in de week voor de classic in de brievenbus ontvangen. Deelnemers die na 14 september zijn ingeschreven kunnen het stuurbordje zondagmorgen 4 oktober tussen 9.30 en 11.30 uur ophalen. We vragen iedereen maximaal 10 minuten voor de starttijd in het startvak te verzamelen. De startopstelling is nabij de jurybus naast de plas bij het Nije Hemelriek. Er zijn voldoende vrijwilligers aanwezig die begeleiden bij de startopstelling.

Meer info: https://www.janseneventsportmanagement.nl/evenementen/geopark-hondsrug-classic/

Update: INSCHRIJVINGEN VOLZET !
Informatie over de afstand(en):
Afstand 1:
65 km
Hoogtemeters:
Starttijden: 09:00 - 11:30
Bevoorradingen:
Prijs: €18
Extra informatie:
Inschrijven 2020:
€ 18,- en voor KNWU en NTFU leden: € 15,-

Inschrijven op de wedstrijddag is mogelijk de kosten zijn dan: € 21,- en voor KNWU leden: € 18,-. Er kan alleen met pin betaald worden.

De voorinschrijving sluit zondag 27 september om 21.00 uur. In de week voor het evenement worden de stuurbordjes verstuurd naar de deelnemers die voor 14 september zijn ingeschreven. Deelnemers die na 14 september zijn ingeschreven kunnen hun bordje bij de tent van de organisatie ophalen. Voor de wedstrijdrijders kan dit tussen 7.30 en 8.30 uur en voor de basisleden en recreanten tussen 9.30 en 11.30 uur.

Inbegrepen in het inschrijf bedrag:
-deelname aan de Geopark Hondsrug Classic
-stuurbordje met startnummer inclusief chip
-tijdwaarneming
-massastart samen met licentiehouders en recreanten, funklasse
-verzorging met sportdranken en voeding
-herinnering Geopark Hondsrug Classic
-uitslagenlijst deelnemers
-uniek en duidelijk uitgezet en afgezet parcours
-fiets afspuit gelegenheid

Het is niet toegestaan om op een cyclocross fiets deel te nemen aan de wedstrijd.
Voorzieningen
Bevoorradingen
Bewaakte fietsenstalling
Scan & Go aanwezig
Gepijlde route
Wasgelegenheid
Douches & Kleedkamers
Helm Verplicht
Fietsverhuur
Afspuitstand

— Onbekende organisator —

Niveau
Offroad
Parcours
Licht hellend
Vorig jaar