Bos & Heidetocht RWC Reusel

Datum·zondag 27 november 2022
Gebouw
Kantine Rosolo
Adres
Sportpark 9
5541 PC Reusel
Reusel-de Mierden, Nederland
image/svg+xml
MTB Toertocht
Informatie
Onze MTB tocht gaat over mooie Singeltracks en heuvelachtige paadjes door de Reuselse en Bladelse bossen met halverwege een pauzeplaats ingericht bij Taverne D'n Ouwe Brandtoren op de Burgemeester Willekenslaan 2 te Reusel.
Door het combineren van routes voor- en na de pauze zijn de routes ook te verlengen of in te korten.

De route is voorzien van beveiligde oversteekplaatsen bij de openbare wegen, waar de signaalgevers de deelnemers waarschuwen voor mogelijk naderend verkeer wat altijd voorrang heeft. Alle oversteken zijn voorzien van waarschuwingsborden, daarnaast zijn de oversteken waar veelvuldig verkeer langs komt ook voorzien van waarschuwingsborden voor de auto’s.

Onze tocht is geen wedstrijd en wij adviseren dan ook om de snelle jongens onder ons te starten tussen 08:00 en 08:30 uur en vragen begrip voor de langzamere rijders op te brengen.
Rondom de start locatie is ruim voldoende parkeergelegenheid. Volg de aanwijzingen van onze parkeerbegleiders. Na afloop is er in de kantine van Rosolo de gelegenheid onder het genot van een drankje nog even na te praten over de tocht.
Alle deelnemers krijgen een polsbandje met daarop een noodnummer. In geval van een ongeval of pech kan contact opgenomen worden. De organisatie zorgt dan dat de EHBO z.s.m. ter plaatse is (bij spoed altijd 112 bellen!) en heeft ook op de start locatie een bus beschikbaar om het materiaal op te halen indien nodig.
De tocht heeft sinds vorig jaar het keurmerk “extra goed geregeld”. Dit keurmerk wordt toegekend door de NTFU als de tocht voldoet aan de kwaliteitseisen van de NTFU en het een goede waardering krijgt van de deelnemers.

Om snel van start te gaan bij aankomst kunt u voorinschrijven via de onderstaande link van de NTFU. Bij de start volgt u dan de pijlen voorinschrijving en in de tent staan onze vrijwilligers klaar om uw inschrijving te scannen en u te voor zien van het polsbandje met het noodnummer.

Tip. Zet voor aanvang van de tocht je kilometerteller op 0 zodat je bij evt. calamiteiten kunt aangeven waar je ongeveer staat.
Op voorhand inschrijven mogelijk.
Informatie over de afstand(en):
Afstand 1:
30 km
Hoogtemeters:
Starttijden: 08:00 - 10:30
Bevoorradingen: 1
Prijs: €5
Afstand 2:
40 km
Hoogtemeters:
Starttijden: 08:00 - 10:30
Bevoorradingen: 1
Prijs: €5
Afstand 3:
46 km
Hoogtemeters: 200m
Starttijden: 08:00 - 10:30
Bevoorradingen: 1
Prijs: €5
Afstand 4:
53 km
Hoogtemeters: 200m
Starttijden: 08:00 - 10:00
Bevoorradingen: 1
Prijs: €5
Afstand 5:
58 km
Hoogtemeters: 200m
Starttijden: 08:00 - 10:00
Bevoorradingen: 1
Prijs: €5
Extra informatie:
Voor leden van de NFTU en VWB geldt een korting van € 1,-- Jeugd tot 16 jaar gratis
Voorzieningen
Bevoorradingen
Bewaakte fietsenstalling
Scan & Go aanwezig
Gepijlde route
Wasgelegenheid
Douches & Kleedkamers
Helm Verplicht
Fietsverhuur
Afspuitstand
RWC Reusel
Bond: NTFU
Volgers
0
Niveau
Offroad
90 %
Parcours
Eerder vlak
Vorig jaar
750 deelnemers