Veldtoertocht 'De Pedaleur' 2024

Datum·zondag 10 maart 2024
Gebouw
Sportpark De Klep
Adres
Sportparklaan 4
5091 EM Oost-, West- en Middelbeers
Oirschot, Nederland
image/svg+xml
MTB Toertocht
Informatie
https://www.pedaleur-oirschot.nl/veldtoertochten

De Pedaleur heeft besloten om de veldtoertocht van 28 januari te annuleren. Sommige delen van de route zijn onbegaanbaar en het deel dat nog wel begaanbaar is, is vanwege combi sneeuw, ijs en water te gevaarlijk om met grote groepen deelnemers het bos in te trekken.

De tocht wordt - onder voorbehoud van goedkeuring NTFU, Gemeente Oirschot en Defensie - verzet naar zondag 10 maart. Zet deze dus alvast gerust in de agenda en houdt onze website en socials in de gaten!

De route voert over met name onverharde wegen, bospaden en singletracks, door het bosrijke gebied rondom de startplaats in Middelbeers. We vinden het leuk om jou en jouw fietsmaatjes te mogen verwelkomen. Hieronder vind je meer info over onze tocht.

Afstanden
Je kunt 25, 45 of 55 km rijden. Tijdens de tocht zelf kun je eventueel nog kiezen deze afstanden in te korten of te verlengen. De splitsingen worden met borden aangegeven.

Verzorging
Onderweg is er een uitstekend verzorgde pauzeplaats. Zo zul je op de pauzeplaats ,thee, verschillende soorten koek, sportdrank en fruit aantreffen.

Uitpijlen
Het parcours wordt volledig uitgepijld met pijlen die op eigen paaltjes worden weggezet. Doordat we alle paaltjes zelf de grond in slaan, brengen we geen schade toe aan de natuur en kunnen we precies bepalen waar de pijl geplaatst wordt. We houden de pijlen zoveel mogelijk aan de rechterkant van de route. Wanneer je de bocht doorkomt, zul je vlak na de bocht een bevestiging aantreffen. Deze bevestiging bevindt zich altijd in de buitenbocht zodat hij goed zichtbaar is. Ook splitsingen worden ruim van tevoren en duidelijk aangekondigd.

Inschrijven
Inschrijven kan op de dag zelf, of met voorinschrijving via NTFU. De daginschrijving voor alle afstanden vindt plaats tussen 8.30 en 10.00uur in Sporthal De Klep, Sportparklaan 4 in Middelbeers.

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld bedraagt € 6,=. NTFU-leden krijgen, zowel bij voor- als daginschrijving € 1,00 korting bij vertoon van hun lidmaatschap. Eigen leden en kinderen tot 16 jaar fietsen gratis mee met een volwassene.


Faciliteiten
- Parkeren: er is voldoende parkeer gelegenheid rondom de sporthal. Volg de aanwijzingen van onze parkeerbegeleiders.
- Douchen: Er is omkleed en douche gelegenheid in de sporthal.
- Bikewash: Er is een bikewash voorzien nabij de finish. Zo kan je fiets netjes weer naar huis.

Veiligheid
Er staan GEEN vrijwilligers die de fietsers begeleiden en waarschuwen op gevaarlijke punten. Om deelnemers te waarschuwen, bijvoorbeeld bij een drukke oversteek, worden borden geplaatst. Je bent onderweg zelf verantwoordelijk voor jouw veiligheid. Je wordt geacht je altijd aan de verkeersregels te houden. En let ook een beetje op elkaar.

Ook is er trajectcontrole op ons parcours. Dat zijn groepjes van 2 ‘Pedaleurs’, die elk een deel van het parcours voor hun rekening nemen. Deze personen controleren of de bordjes nog goed staan, maar assisteren ook in geval van incidenten. Zij weten waar ze zijn en kennen ook de snelste weg terug naar het startpunt. Ze zijn er echter niet om jouw band te repareren of andere technische assistentie te geven.

Jouw eigen veiligheid heb je zelf in de hand. Zorg tenminste voor een goede helm, adequaat materiaal en sportief en vriendelijk gedrag. Veel plezier gewenst.

Tot zondag 28 januari 2024 in Middelbeers!
Op voorhand inschrijven mogelijk.
Inschrijven tot:
Informatie over de afstand(en):
Afstand 1:
25 km
Hoogtemeters:
Starttijden: 08:30 - 10:00
Bevoorradingen: 1
Prijs: €6
Afstand 2:
45 km
Hoogtemeters:
Starttijden: 08:30 - 10:00
Bevoorradingen: 1
Prijs: €6
Afstand 3:
55 km
Hoogtemeters:
Starttijden: 08:30 - 10:00
Bevoorradingen: 1
Prijs: €6
Extra informatie:
Het inschrijfgeld bedraagt € 6,=. NTFU-leden krijgen, zowel bij voor- als daginschrijving € 1,00 korting bij vertoon van hun lidmaatschap. Eigen leden en kinderen tot 16 jaar fietsen gratis mee met een volwassene.
Voorzieningen
Bevoorradingen
Bewaakte fietsenstalling
Scan & Go aanwezig
Gepijlde route
Wasgelegenheid
Douches & Kleedkamers
Helm Verplicht
Fietsverhuur
Afspuitstand
De Pedaleur Oirschot
Bond: NTFU
Volgers
0
Niveau
Offroad
85 %
Parcours
Licht hellend
Vorig jaar
500 deelnemers